Haku

Asunto-osakeyhtiö Aedificium; Liisankatu 21 & Snellmaninkatu 27 & Oikokatu 1; Helsinki

Väestösuoja 1944. Saunat vuosina 1960 ja 1971. Rakennuksen julkisivumateriaalina on rappaus. 1920 -luvun klassismia edustavan liike- ja asuinkerrostalon julkisivut ovat sileät. Julkisivut on jäsennelty horisontaalisesti listoituksella ja toisen kerroksen viivarustiikkavyöhykkeellä. Vertikaalisesti julkisivut on jäsennelty liseeniketjuilla. Koristelusta mainittakoon ikkunakehystykset, listoitus ja punatiiliset pinnat kuudennessa kerroksessa.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika Vuonna 1991.
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Asunto-osakeyhtiö Aedificium; Liisankatu 21 & Snellmaninkatu 27 & Oikokatu 1; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1923; 1924
W. G. Palmqvist, Pääsuunnittelija
Valmistus

Helsinki, Liisankatu 21 & Snellmaninkatu 27 & Oikokatu 1
Käyttö
1920 -luku
Käyttöönottovuosi
Luokitus