Haku

Kulmakatu 8; Helsinki

Rakennusmestari K.G. Järvisen suunnittelema julkisivumuutos toteutettiin jo rakennusvaiheessa 1897. Kattoikkunat 1911, arkkitehtina Lars Sonck. Sauna rakannettiin kellariin vuonna 1973. Rakennuksen julkisivumateriaalina on rappaus. Uusrenessanssityylisen asuinkerrostalon katujulkisivun ensimmäinen kerros on rustikoitu ja ylemmissä kerroksissa on yksinkertaisia ikkunakehystyksiä.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika Vuonna 1991.
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Kulmakatu 8; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1895
J. Jefremow, Pääsuunnittelija ; Rakennusmestari K. G. Järvinen 1897., Muu suunnittelija
Valmistus

Helsinki, Kulmakatu 8
Käyttö
1896
Käyttöönottovuosi
Luokitus