Sökning

Kulmakatu 8; Helsinki

Rakennusmestari K.G. Järvisen suunnittelema julkisivumuutos toteutettiin jo rakennusvaiheessa 1897. Kattoikkunat 1911, arkkitehtina Lars Sonck. Sauna rakannettiin kellariin vuonna 1973. Rakennuksen julkisivumateriaalina on rappaus. Uusrenessanssityylisen asuinkerrostalon katujulkisivun ensimmäinen kerros on rustikoitu ja ylemmissä kerroksissa on yksinkertaisia ikkunakehystyksiä.

Rättsinnehavare Helsingin kaupunginmuseo
Kredit / Helsingin kaupunginmuseo
Fotodatum Vuonna 1991.
Materialets användarrättigheter
CC BY 4.0
QR-kod

Materialet erbjuds av

  • Helsingfors stadsmuseum
Användningsvillkoren för de av Helsingfors stadsmuseums bilder som är publicerade i Finna anges separat för varje bild. Bilder märkta med CC BY 4.0 får fritt laddas ner och användas, så länge man nämner fotografens/upphovsmannens namn (om det är känt) och Helsingfors stadsmuseum.Den som använder bilden ansvarar för att respektera upphovsrätten och integritetsskyddet. Bilder av personer får exempelvis inte användas i marknadsföring och/eller reklam utan tillstånd av de personer som syns på bilderna. Närmare uppgifter om licensvillkoren finns på Creative Commons-licenssidan.

Bilder märkta med © Kuvasto skyddas av upphovsrätten. Man får fritt bläddra i dem, men alla typer av vidareanvändning är förbjuden utan särskilt tillstånd som förhandlats fram separat. Bilderna har publicerats på internet i enlighet med Kuvastos och Museiförbundets avtal om konstverk på internet. Kuvasto och Museiförbundet kan ge mer information om villkoren för vidareanvändning.

Kulmakatu 8; Helsinki

Sparad:
Materialtyp Byggnad
Organisation Helsingfors stadsmuseum
Design
1895
J. Jefremow, Pääsuunnittelija ; Rakennusmestari K. G. Järvinen 1897., Muu suunnittelija
Tillverkning

Helsinki, Kulmakatu 8
Bruk
1896
Käyttöönottovuosi
Klassifikation