Haku

Kronohagens lågstadieskola eli Kruununhaan ruotsinkielisen ala-asteen koulu

Kronohagens lågstadieskola eli Kruununhaan ruotsinkielisen ala-asteen koulu. Entinen Sedmigradskys småbarnskola.; Oikokatu 7, piharakennus; Helsinki -- Rakennus liittyy Sedmigradskys småbarnskolanin koulurakennuskokonaisuuteen. Arkkitehtitoimisto Jung & Fabritius suunnitteli Oikokadun varteen rakennetun koulurakennuksen 1903 ja piharakennuksen muutamaa vuotta myöhemmin, 1907. Piharakennuksen korjaus mm. paloporras 1966, HKR / Åke Karlsson. Rakennuksen julkisivumateriaalina on rappaus. L-muotoisen rakennuksen kulmassa on kuistilla korostettu sisäänkäynti.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika Vuonna 1991.
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Kronohagens lågstadieskola eli Kruununhaan ruotsinkielisen ala-asteen koulu

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1907
Arkkitehtitoimisto Valter Jung & Emil Fabritius, Pääsuunnittelija
Valmistus
1908

Helsinki, Oikokatu 7, piharakennus
Käyttö
1908
Käyttöönottovuosi
Aiheet
Luokitus