Haku

Liisankatu 9 & Meritullinkatu 26 & Kulmakatu 2; Helsinki

Tehtyjä muutoksia: Keskuslämmitys 1954, V.O. Kunnas. Kellarikerroksen liikehuoneistot 1956, Antti Rantanen. Parvekekaiteiden muutos 1967, Paavo Mykkänen. Hissit 1968 - 1970, Paavo Mykkänen. Sauna kellarissa 1975, Marjatta Paloheimo. Rakennuksen julkisivumateriaalina on rappaus. Vuosisadanvaihteen kansallisromanttista arkkitehtuuria edustavan asuintalon pääteemoina ovat kulmatorni, erkkerit ja poikkipäädyt. Sileäksirapattu julkisivupinta on lähes koristamaton. Ikkunat on ryhmitetty ja ikkunakoko vaihtelee huonejaon mukaisesti.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika Vuonna 1991.
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Liisankatu 9 & Meritullinkatu 26 & Kulmakatu 2; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1907
John Werner Lehtinen, Pääsuunnittelija
Valmistus

Helsinki, Liisankatu 9 & Meritullinkatu 26 & Kulmakatu 2
Käyttö
1907
Käyttöönottovuosi
Luokitus