Rakennuksiin liittyvät tiedot puuttuvat väliaikaisesti Helsingin kaupunginmuseon Finna-palvelusta järjestelmämuutoksen johdosta. Pahoittelemme tästä aiheutuvaa haittaa.

Haku

tuoli

fyysinen kuvaus: Korkeaselkäinen käsinojaton tuoli. Sekatyylinen, runsaasti veisto- ja intarsiakoristeltu. Etujalat sorvattu, kanneloitu, takajalat suorat; jalkojen alla metalliset pyörät. Jousitettu pehmustus, verhoilu kiinnitetty nupein ja koristenupein. Tumma

petsaus

ja lakka, selkänoja viilutettu ruusupuulla ja vaahteralla, selkänojan pylväät ja sarja palisanterilla. Hartia ja selkälaudassa veistokoristelu; voluutteja, akantuslehtiä, C-kaaria. Hartialaudassa ja sarjassa intarsiakoristeluna kukkia ja lehtiä.

Verhoilu vaalean ruskeaa samettia.

QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

tuoli

Tallennettuna:
Aineistotyyppi
Esine
Organisaatio
Helsingin kaupunginmuseo
Tunniste
XXXIV-1674
Mitat
mitat, korkeus 134 cm, leveys 58 cm, syvyys 62 cm
Valmistus
valmistusaika: 1870 - 1880 -luku n
Tekniikka, Tuotantotapa: ammattikäsityö
Tekniikka, veistetty , sorvattu, petsattu ja lakattu, intarsia, värjätty, verhoiltu, intarsia, puu-upotus
Materiaali, koivu, viilutus palisanteri, ruusupuu ja vaahtera, puuvillasametti, messinki
Venäjä
Käyttö
käyttöaika: - 1899
Helsinki
af Schultén, Maximus Widekind, käyttäjä
Näyttelyt
Venäläisiä huonekaluja, 25.05.1998 - 04.10.1998

1809 - Eri teille, 11.06.2003 - 03.09.2006
Aiheet
Julkaisut
Luokitus