Haku

Runeberginkatu 35. Tunturikatu 19.; Helsinki

Runeberginkatu 35:een lisättiin vuonna 1928 liikehuoneistoja rakennusmestari Heikki Kaartisen suunnitelmien mukaan. Samana vuonna eli vuonna 1928 rakennuksen kellariin rakennettiin sauna, jonka suunnitteli Mauri A. Männikkö. Mauri A. Männikön suunnitelmien mukaan kellariin rakennettiin myös autotalli vuonna 1962. Rakennuksen julkisivumateriaalina on puhtaaksimuurattu punainen tiili ja pohjakerroksessa rappaus. Kulmarakennuksen katujulkisivut ovat tyyliltään lähinnä 1920 -luvun klassismia. Julkisivuja jäsentävät kulmikkaat erkkerit, joista rakennuksen kulmassa oleva muodostaa eräänlaisen torniaiheen. Toisen ja kuudennen kerroksen ikkunoiden alapuolella kulkee profiloitu vaakalista. Myös räystäslista on profiloitu. Sekä erkkereissä että ylemmässä vaakalistassa on tiiliornamentiikkaa.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika Vuonna 1992.
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Runeberginkatu 35. Tunturikatu 19.; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1925
Heikki Kaartinen, Pääsuunnittelija
Valmistus
1926 ?
Rakennuksen runkona on ilmeisesti tiilimuuri.
Helsinki, Runeberginkatu 35. Tunturikatu 19.
Käyttö
1926 ?
Käyttöönottovuosi
Aiheet
Luokitus