Haku

Runeberginkatu 26. Ilmarinkatu 16.; Helsinki

Kolmen ikkuna-akselin levyinen lisärakennus Runeberginkadun puolelle vuonna 1928, arkkitehti Väinö Toivio. Rakennuksen julkisivumateriaalina on puhtaaksimuurattu punainen tiili ja pohjakerroksessa rappaus. Kulmarakennuksen katujulkisivut ovat tyyliltään lähinnä 1920 -luvun klassismia. Toisen ja kuudennen kerroksen ikkunoiden alapuolella kulkee profiloitu vaakalista. Julkisivuja jäsentävät ikkuna-akselit sekä Ilmarinkadun puoleisessa julkisivussa kaksi kaarevaa erkkeriä. Kolmannessa kerroksessa on pyörökaari-ikkunat, jotka on yhdistetty toisen kerroksen ikkunoihin kehyksellä.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika Vuonna 1992.
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Runeberginkatu 26. Ilmarinkatu 16.; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1924
Väinö Toivio, Pääsuunnittelija ; Arkkitehti Väinö Toivio, 1928, Muu suunnittelija
Valmistus
1925 ?
Rakennuksen runkona on ilmeisesti tiilimuuri.
Helsinki, Runeberginkatu 26. Ilmarinkatu 16.
Käyttö
1925 ?
Käyttöönottovuosi
Aiheet
Luokitus