Haku

Entinen Sota-arkisto

Entinen Sota-arkisto. Entinen Provianttimakasiini.; Siltavuorenranta 16; Helsinki -- Rakennus valmistui venäläisen sotaväen muonavarastoksi. Se vaurioitui pahoin pommiosuman jälkeen vuonna 1942. Rakennuksen tiloja muutettiin arkistokäyttöön vuonna 1945, mistä lähtien rakennus onkin ollut sota-arkiston käytössä. Nyttemmin sota-arkisto on muuttanut toisaalle. Rakennukseen liittyy kaksikerroksinen punatiilinen siipi ilmeisesti 1800 -luvun loppupuolelta. Rakennuksen julkisivumateriaalina on rappaus. Yksinkertaiset julkisivut on jäsennelty horisontaalisesti listoituksilla jokaisen kerroksen väliin. Pohjakerros on rustikoitu, mutta muut kerrokset ovat sileäksi rapatut.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika Vuonna 1991.
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Entinen Sota-arkisto

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1881
A. Boman, Pääsuunnittelija
Valmistus
1883; 1885

Helsinki, Siltavuorenranta 16
Käyttö
1885
Käyttöönottovuosi
Aiheet
Luokitus