Haku

Tervasaari; Helsinki

Alkuperäisen aitan on rakennuttanut kauppias Petter Heidenstrauch. Terva-aitat sijoitettiin Tervasaareen paloturvallisuuden takia. Muutos ravintolaksi toteutettu vuosina 1966 - 1967 Mauri A. Männikön suunnitelmien mukaan. Puurakennuksen julkisivumateriaalina on pääosin vuoraamaton, salvottu hirsi. Punamullatun aitan toisella pitkällä sivulla on luhtikäytävä. Päätyyn on avattu suuri ikkuna.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika Vuonna 1991.
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Tervasaari; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1804
Valmistus
1800 -luku
Rakennuksen runko on puuta, hirsirunko.
Helsinki, Tervasaari
Kauppias Petter Heidenstrauch, Rakennuttajat
Käyttö
1800 -luku
Käyttöönottovuosi
Aiheet
Luokitus