Haku

Pihlajatie 47-49. Mannerheimintie 156.; Helsinki

Rakennuksen julkisivumateriaalina on rappaus. Katujulkisivu noudattaa 1950 -luvulla asuinrakentamisessa vallalla ollutta suhteellisen pelkistettyä tyyliä, jota on pehmennetty harkituilla yksityiskohdilla. Kadun linjauksen mukaan taipuvaa julkisivua jäsentävät kehyksettömät ikkunat ja sisäänkäynnit, joita korostavat niille johtavat metallipinnakaiteiset portaat sekä porrashuoneiden ikkunoiden muista ikkunoista poikkeava jako. Sokkelissa on käytetty kivilaattaa. Rakennuksessa on satulakatto. 5 kerrosta

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Arkkitehtiylioppilas Pia Pärepalo / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika Vuonna 1992
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Pihlajatie 47-49. Mannerheimintie 156.; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1952; 1953
Markus Tavio, Pääsuunnittelija
Valmistus
1953
Rakennuksen runkona on todennäköisesti tiilimuuri.
Helsinki, Pihlajatie 47-49. Mannerheimintie 156.
Käyttö
1953
Käyttöönottovuosi
Aiheet
Luokitus