Rakennuksiin liittyvät tiedot puuttuvat väliaikaisesti Helsingin kaupunginmuseon Finna-palvelusta järjestelmämuutoksen johdosta. Pahoittelemme tästä aiheutuvaa haittaa.

Haku

muistoraha; Suomen 1. yleinen teollisuunäyttely Helsingissä

1.7. 1876 alkoi Suomen ensimmäinen yleinen teollisuusnäyttely Helsingissä, jonne saapui Viipurista 14.7. Aleksanteri II, hänen puolisonsa Maria Aleksandrovna ja perintöruhtinas, sittemmin Aleksanteri III. Kultaisia, hopeisia ja pronssisia kappaleita, jotka jaettiin näyttelypalkintoina. (Boström: Suomen muistorahat II, s. 187-188, Helsinki 1936).

QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

muistoraha; Suomen 1. yleinen teollisuunäyttely Helsingissä

Tallennettuna:
Aineistotyyppi
Esine
Organisaatio
Helsingin kaupunginmuseo
Tunniste
XXXIII-193
Mitat
halkaisija 6,5 cm, rasia 8,4 x 8,6 x 2,3 cm
Merkinnät
KEISARI ALEKSANDER II. SUOMEN SUURIRUHTINAS. KEJSAR ALEKSANDER II STORFURSTE TILL FINLAND. ALLMÄNNA FINSKA UTSTÄLLNINGEN I HELSINGFORS - SUOMEN YLEINEN NÄYTTELÖ HELSINGISSÄ.
Valmistus
1876
teollinen
hopea, pahvikotelo
lyöty
Helsinki, Suomi
Ahlborn Lea, kaivertaja Helsingin rahapaja, valmistaja
Käyttö
1876 -
Näyttelyt
15.11.1989 - 16.4.1990 Leo Mechelinin juhlavuoden näyttelyssä Leo Mechelin- Helsingin herra. Hakasalmen huvilan
Aiheet
Luokitus