Haku

kunniamerkki; rintatähti; Pyhän Aleksanteri Nevskin ritarikunta

Vuonna 1725 Katariina I perustama ritarikunta Pyhän oikeauskoisen suuriruhtinaan Aleksanteri Nevskin sankaripyhimyksen mukaan. Kunniamerkki myönnettiin erityisesti hallinto- tai sotilastehtävissä Venäjän hyväksi ansioituneille henkilöille. Ritarikunta on yksiluokkainen. Kunniamerkkiä seurasi järjestyksessä sama merkki briljantti- tai timanttikoristein varustettuna.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit digi jpg 2016 / Helsingin kaupunginmuseo
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

kunniamerkki; rintatähti; Pyhän Aleksanteri Nevskin ritarikunta

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Esine
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Inventaarionro
XXXIX-259
Merkinnät
Venäjäksi: ZA TRUD I OTECHESTVO (Työn ja isänmaan puolesta)
Valmistus
ammattikäsityö
hopea, kulta, briljantit, emali

Venäjä
Aiheet
Luokitus