Haku

seteli; markka

Viktor von Haartmanin allekirjoittamia vuoden 1867 markan seteleitä tunnetaan vain 60 kpl (Rahan väärti, s. 153 ja Suuri suomalainen setelikirja, s. 25, 61 kpl).

QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

seteli; markka

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Esine
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Inventaarionro
H56-66
Mitat
12,7 x 9,5 cm
Merkinnät
Arvopuoli: teksti ruots. ja suom.: Tätä seteliä vastaan maksaa Suomenmaan Pankki anomuksen päälle YHDEN markan hopeassa. Ven. YKSI MARKKA HOPEASSA. Kääntöpuoli: Ven., ruots. ja suom.: Tämän Setelin wäärentäminen tahi mukaaminen, kuin myöskin semmoisen rahan kauppaaminen, rangaistaan Marraskuun 2 (14) päiwänä 1812 annetun Keisarillisen Asetuksen jälkeen. Allekirjoitukset: V. von Haartman, Emil Nybergh. No 511562.
Valmistus
1867
teollinen
paperi
painettu
Suomi, Helsinki
Fadejev Aleksandr, suunnittelija Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran Kirjapaino, painaja
Aiheet
Luokitus