Haku

Kallion ala-asteen koulu

Kallion ala-asteen koulu. Entinen Kallion kansakoulu.; Neljäs linja 11-15. Itäinen Papinkatu 1.; Helsinki -- Kallion kansakoulusta julistettiin arkkitehtuurikilpailu vuoden 1906 lopulla. Voittajaksi valittiin Arkkitehtitoimisto Jung & Bomanssonin ehdotus keväällä 1907. Suunnitelmia jouduttiin kustannusten vuoksi karsimaan ja rakennustyöt aloitettiin talvella 1908. Kallion uusi kansakoulu valmistui vuonna 1910. Rakennus osoittautui kuitenkin heti alkuunsa liian pieneksi ja osa alueen luokista oli sijoitettava vuokratiloihin. Rakennuksessa tehtiin vuonna 1969 Soile Leppämäen suunnittelema peruskorjaus, jossa rakennettiin lisätiloja, näyttämö ja tuulikaappi sekä tehtiin pihasuunnitelma. Soile Leppämäki suunnitteli myös vuonna 1971 pihalle rakennetun sadekatoksen. 5-kerroksinen, myöhäisjugendia edustava koulurakennus, jonka julkisivussa vaalean keltaisia ja valkoisia kenttiä, ikkunajako osittain symmetrinen, julkisivussa torniaihe. Sokkeli hakattua graniittia, aumakatto. Koristeltu portti, portaalissa soikea lasimaalausikkuna.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika Vuonna 1913.
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Kallion ala-asteen koulu

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1907; 1908
Arkkitehti Bertel Jung / Arkkitehtitoimisto Jung & Bomansson, Pääsuunnittelija
Valmistus
1908; 1910

Helsinki, Neljäs linja 11-15. Itäinen Papinkatu 1.
Helsingin kaupunki, Rakennuttajat
Käyttö
1910
Käyttöönottovuosi
Aiheet
Luokitus