Haku

Aleksis Kiven peruskoulu

Aleksis Kiven peruskoulu. Entinen Aleksis Kiven kansakoulu.; Porvoonkatu 2. Fleminginkatu 22-24.; Helsinki -- Pitkänsillan pohjoispuolisille suomenkielisille oppilaille valmistui vuonna 1934 uusi kansakoulu. Suunnitelmat oli laatinut kaupunginarkkitehti Gunnar Taucher. Uudesta koulusta käytettiin aluksi nimeä Kallion uusi kansakoulu. Koska koulu oli aloittanut toimintansa kirjailija Aleksis Kiven 100-vuotisjuhlan aikoihin, virallistettiin kaupunginvaltuustossa koulun nimeksi Aleksis Kiven kansakoulu. Varsinainen vihkiäisjuhla pidettiin 23. maaliskuuta 1935. Tämä uusi koulurakennus oli huomattavasti suurempi kuin aiemmat kansakoulut, sillä sinne sijoitettiin 30 normaalin opetustilan lisäksi runsaasti erikoisopetustiloja ja oppilashuollon tarvitsemia tiloja. Rakennuksessa toimi alusta alkaen myös keskusradio. Useiden vuosien ajan koulu toimi esimerkkinä uusille koulurakennuksille. Siitä tehtiin elokuva ja esittelylehtinen ja sen pienoismalli esiteltiin Pariisin maailmannäyttelyssä. Rakennus vaurioitui pahoin vuoden 1944 pommituksissa. Myöhempiä muutoksia: Lisärakennus, metallityöpaja, O. Leppämäki / Helsingin kaupungin rakennusvirasto (HKR) vuonna 1964. Sadekatos ja aita, O. Leppämäki / Helsingin kaupungin rakennusvirasto (HKR) vuonna 1971. Peruskorjaus 1990 -luvulla.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika Vuonna 1938.
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Aleksis Kiven peruskoulu

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1933
Gunnar Taucher, Pääsuunnittelija
Valmistus
1933; 1934

Helsinki, Porvoonkatu 2. Fleminginkatu 22-24.
Helsingin kaupunki, Rakennuttajat
Käyttö
1934
Käyttöönottovuosi
Aiheet
Luokitus