Haku

Helsingin Rudof Steiner -koulu; Lehtikuusentie 6; Helsinki

Suomen vanhin Steiner-koulu, Helsingin Rudolf Steiner -koulu perustettiin vuonna 1955. Aluksi se toimi vuokratiloissa, kunnes sen oma koulurakennus valmistui Helsingin kaupungin lahjoittamalle tontille Lehtikuusentie 6:een vuonna 1958. Koulun olivat suunnitelleet arkkitehdit Kaisa Harjanne ja Maija Suurla ja se rakennettiin kolmessa kuukaudessa. Myöhempiä muutoksia: Lisärakennus vanhan osan itäpuolelle, arkkitehdit Esko Hyvärinen ja Reino Harlo / Arkkitehtitoimisto Hyvärinen & Harlo vuonna 1966. Vuonna 1967 valmistuneen lisärakennuksen pohjoispäätyyn laajennus, vanhimmassa osassa väliseinämuutoksia ja uusi tuuletusparveke idän puoleisen julkisivun eteläpäähän, arkkitehti Esko Hyvärinen / Arkkitehtitoimisto Esko Hyvärinen vuonna 1975. Pieniä tilamuutoksia kaikissa kerroksissa, ilmastointikonehuone katolle, uusi ovi pohjoisjulkisivun länsipäähän, arkkitehti Esko Hyvärinen / Arkkitehtitoimisto Esko Hyvärinen vuonna 1981.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Maria Ylikoski / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika 2000
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Helsingin Rudof Steiner -koulu; Lehtikuusentie 6; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1958
Arkkitehdit Kaisa Harjanne ja Maija Suurla, Pääsuunnittelija ; Arkkitehdit Esko Hyvärinen ja Reino Harlo / Arkkitehtitoimisto Hyvärinen & Harlo vuonna 1966., Muu suunnittelija
Valmistus
1958

Helsinki, Lehtikuusentie 6
Käyttö
1958
Käyttöönottovuosi
Aiheet
Luokitus