Haku

Vallilan ala-asteen koulu

Vallilan ala-asteen koulu. Entinen Vallilan suomenkielinen kansakoulu.; Hämeentie 80; Helsinki -- Kansakolujen johtokunta ryhtyi puuhaamaan 1890 -luvun lopulla koulurakennusta Vallilaan. Sekä Hermannissa että Toukolassa kouluikäisten lapsien lukumäärä oli lisääntynyt, eikä vuokratiloja ollut saatavissa. Arkkitehti Theodor Höijer vuonna 1901 suunnittelema uusi koulurakennus valmistui vuonna 1902. Siinä oli 15 varsinaista luokkahuonetta sekä lisäksi erikoisluokkahuoneita. Vuonna 1932 koulu tuhoutui osittain tulipalossa, mutta se jälleenrakennettiin ja vuonna 1935 siihen lisättiin voimistelusali arkkitehti Gunnar Taucherin / Helsingin kaupungin rakennusvirasto (HKR) laatimien suunnitelmien mukaan. Myöhempiä muutoksia: Sdekatos, arkkitehti Olli Leppämäki / Helsingin kaupungin rakennusvirasto (HKR) vuonna 1977. Sadekatos, jätekatos, aitoja ja pihasuunnitelma, arkkitehti Raimo Teränne vuonna 1992. Vallilan ala-aste järjestää opetusta myös Toukolan sivukoulussa, Syyriankatu 1.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika Vuonna 1940 noin.
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Vallilan ala-asteen koulu

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1901
Theodor Höijer, Pääsuunnittelija ; Gunnar Taucher / Helsingin kaupungin rakennusvirasto (HKR) vuosina 1932 - 1935., Muu suunnittelija
Valmistus
1902

Helsinki, Hämeentie 80
Helsingin kaupunki, Rakennuttajat
Käyttö
1902
Käyttöönottovuosi
Aiheet
Luokitus