Haku

Helsingin tekniikan alan oppilaitos, Käpylän koulutusyksikkö

Helsingin tekniikan alan oppilaitos, Käpylän koulutusyksikkö. Entinen Käpylän yläaste ja lukio. Entinen Käpylän yhteiskoulu.; Onnentie 18; Helsinki -- Käpylään saatiin oppikoulu innokkaiden yksityishenkilöiden ansiosta. He perustivat Yhteiskoulun Talo Osakeyhtiön, joka pyrki hankkimaan rahaa koulun rakentamiseen. Käpylän yhteiskoulu aloitti toimintansa vuonna 1938 ilman virallista lupaa kotikouluna pastori Sinisalon talossa osoitteessa Sampsantie 24 B. Toimiluvan koulu sai vuonna 1939. Myös koulutalon rakentaminen aloitettiin ilman virallista rakennuslupaa. Rakennuksen suunnitteli arkkitehti Uno Moberg ja koulurakennus valmistui vuonna 1942. Koulurakennus kävi pian ahtaaksi ja koulussa jouduttiin vuorolukuun. Joulukuussa vuonna 1959 saatiin käyttöön uusi laajennusosa, jonka oli suunnitellut arkkitehti Uno Moberg ja urakoitsijana oli toiminut Rakennustoimisto Juho L. Aalto. Myöhempiä muutoksia: Kellarissa aulan muutos teknisen työn tiloiksi ja entisen teknisen työn tilan muutos kahdeksi opetustilaksi, ensimmäiseen kerrokseen ruokasali ja jakelukeittiö, myös muita tilamuutoksia, arkkitehti Pentti Pantzar vuonna 1972. Pieniä muutoksia sisätiloissa, arkkitehti Olli Railo / Arkkitehtitoimisto Railo & Yli-Lonttinen vuonna 1985. Laajennus ja muutos Helsingin tekniikan alan oppilaitoksen laboratorioalan oppilaitokseksi, arkkitehdit Tarmo Peltonen ja Kari Kuosma / Arkkitehdit KLPV vuosina 1990 - 1991.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit / Helsingin kaupunginmuseo
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Helsingin tekniikan alan oppilaitos, Käpylän koulutusyksikkö

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1941
Uno Moberg, Pääsuunnittelija ; Arkkitehti Uno Moberg vuonna 1954., Muu suunnittelija
Valmistus
1942

Helsinki, Onnentie 18
Yhteiskoulun Talo Osakeyhtiö, Rakennuttajat
Käyttö
1942
Käyttöönottovuosi
Aiheet
Luokitus