Haku

Käpylän ala-asteen koulu

Käpylän ala-asteen koulu. Entinen Käpylän kansakoulu.; Väinölänkatu 7. Osmontie 10.; Helsinki -- Käpylän puutarhakaupunginosa rakennettiin vuosina 1920 - 1925. Uuden asuinalueen lapsille järjestettiin vuonna 1925 oma kansakoulu vuokratiloihin. Alueella oli kuitenkin jo lähes 500 suomenkielistä koululaista, joista suuri osa joutui käymään koulua Helsingin keskustassa. Käpylän lapsille päätettiin rakentaa oma koulurakennus, johon sijoitettiin aluksi myös lastentarha ja kirjasto. Arkkitehti Gunnar Taucher suunnitteli rakennuksen, joka valmistui vuonna 1929. Myöhempiä muutoksia: Pihalle kaksi varastorakennusta, toisen kerroksen lukusalien muutos pukuhuoneiksi, pieniä muutoksia opettajainhuoneissa, kolmannessa kerroksessa opettajainhuoneen ja kirjaston muutos lääkärin vastaanottotiloiksi, opetusvälinevaraston ja pukuhuoneen muutos opetustiloiksi, viidennessä kerroksessa luonnontieteen salin laajennus viereiseen varastoon, Helsingin kaupungin rakennusvirasto vuonna 1939. Ensimmäiseen kerrokseen kaksi asuntoa, Helsingin kaupungin rakennusvirasto (HKR) vuonna 1947. Peruskorjaus, M. Hanste / Helsingin kaupungin rakennusvirasto (HKR) vuonna 1961. Savupiipun laajennus, T. K. / Helsingin kaupungin rakennusvirasto (HKR) vuonna 1961. Pihalle sadekatokset, M. Hanste / Helsingin kaupungin rakennusvirasto (HKR) vuonna 1970. Toisessa kerroksessa kirjaston ja kotitalouden tilojen muutos teknisen työn tiloiksi, arkkitehti Leena Yli-Lonttinen / Arkkitehtitoimisto Railo & Yli-Lonttinen vuonna 1990. Käpylän ala-asteella on opetustiloja myös osoitteessa Untamontie 2 ja Limingantie 39.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Maria Ylikoski / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika 2000
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Käpylän ala-asteen koulu

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1928
Arkkitehti Gunnar Taucher / Helsingin kaupungin rakennusvirasto (HKR), Pääsuunnittelija
Valmistus
1929

Helsinki, Väinölänkatu 7. Osmontie 10.
Helsingin kaupunki, Rakennuttajat
Käyttö
1929
Käyttöönottovuosi
Aiheet
Luokitus