Haku

Käpylän yläasteen koulu

Käpylän yläasteen koulu. Entinen Hykkylän yläasteen koulu ja lukio. Entinen Helsingin kaksoisyhteislyseo.; Mäkelänkatu 93. Väinölänkatu 1-3. Kalervonkatu 6.; Helsinki -- Helsingin kaksoisyhteislyseon edeltäjäkoulu oli Viipurin Suomalainen Lyseo, joka oli aloittanut toimintansa vuonna 1914. Neliluokkaisena Viipurin Reaalikouluna se oli toiminut jo vuodesta 1874. Karjalan luovutuksen jälkeen koulu muutti Helsinkiin ja sai uuden nimen. Helsingin kaksoisyhteislyseon oma koulurakennus valmistui vuonna 1955. Myöhempiä muutoksia: Keskuslämmityspiipun korotus, arkkitehti Aarno Raveala / Uudenmaan läänin lääninrakennustoimisto vuonna 1962. Mäkelänkadun puolella sisäänkäynnin vasemmalle puolelle jäävän julkisivun ikkunoiden vaihto, arkkitehti Leena Yli-Lonttinen / Arkkitehtitoimisto Railo & Yli-Lonttinen vuonna 1986. Kalevonkadun puolelle kaksikerroksinen lisäsiipi, arkkitehti Ulla Markelin / Arkkitehtitoimisto Antero ja Ulla Markelin vuonna 1986. Väinölänkadun puoleisen siiven ensimmäisessä kerroksessa teknisen työn tilojen muutos kahdeksi normaaliksi opetustilaksi ja uusi sisäänkäynti sisäpihalle, arkkitehti Leena Yli-Lonttinen / Arkkitehtitoimisto Railo & Yli-Lonttinen vuonna 1988. Väinölänkadun puoleisen siiven ensimmäisessä kerroksessa kotitalousluokan muutos ja laajennus, arkkitehti Leena Yli-Lonttinen / Arkkitehtitoimisto Railo & Yli-Lonttinen vuonna 1990. Puiston puoleisen siiven ensimmäisessä kerroksessa keittiön ja ruokailutilan muutos tekstiilityön tiloiksi ja sosiaalitiloiksi, arkkitehti Leena Yli-Lonttinen / Arkkitehtitoimisto Railo & Yli-Lonttinen vuonna 1990. Puiston puoleisen siiven toisessa kerroksessa asunnon muutos osittain terveydenhoitajan ja lääkärin vastaanottotiloiksi ja kolmannessa kerroksessa asunnon muutos voimisteluvälinevarastoksi, arkkitehti Leena Yli-Lonttinen / Arkkitehtitoimisto Leena Yli-Lonttinen vuonna 1994.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Maria Ylikoski / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika 2000
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Käpylän yläasteen koulu

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1950 -luku
Arkkitehti Martti Melakari / Rakennushallitus, Pääsuunnittelija ; Arkkitehti Ulla Markelin / Arkkitehtitoimisto Antero ja Ulla Markelin vuonna 1986., Muu suunnittelija
Valmistus
1955

Helsinki, Mäkelänkatu 93. Väinölänkatu 1-3. Kalervonkatu 6.
Suomen valtio, Rakennuttajat
Käyttö
1955
Käyttöönottovuosi
Aiheet
Luokitus