Haku

Helsingin yhtenäiskoulun ala-asteen koulu, yläasteen koulu ja lukio; Louhentie 3. Louhenkuja 1.; Helsinki

Helsingin yhtenäiskoulu perustettiin vuonna 1956. Ennen Käpylään muuttamistaan se ehti toimia kolmessa eri paikassa, viimeksi kolme vuotta Oulunkylän vanhan kansakoulun rakennuksessa. Uusi koulutalo rakennettiin kahdessa vaiheessa. Ensin valmistuneeseen osaan kuuluivat mm. kymmenen luokkahuonetta, voimistelusali, pukuhuone suihkutiloineen, keittola, rehtorin huone ja opettajainhuone, toimisto ja vahtimestarin asunto. Rakennuksessa toimi vuosina 1962 - 1980 myös Käpylän Iltaoppikoulu. Myöhempiä muutoksia: Aita tontin ympärille, arkkitehdit Marja ja Keijo Petäjä vuonna 1963. Rakennuksen toinen vaihe eli koillisen puoleinen siipi, arkkitehdit Marja ja Keijo Petäjä vuonna 1965. Yksi uusi ikkuna pohjoisjulkisivuun, arkkitehdit Marja ja Keijo Petäjä vuonna 1966. Kellarissa teknisen työn tilojen muutos, väliseinien ja tilojen käyttötarkoituksen muutoksia ja uusi sisäkierreporras vanhempaan osaan, ensimmäisessä kerroksessa käytävän osittainen muutos ruokalaksi, pieniä väliseinien ja tilojen käyttötarkoituksen muutoksia, ilmastointikonehuoneet ja ikkunajaon muutos, Arkkitehtitoimisto Marja ja Keijo Petäjä vuonna 1985. Asunnon muutos terveydenhoitajan ja kuraattorin tiloiksi, arkkitehti Leena Yli-Lonttinen / Arkkitehtitoimisto Leena Yli-Lonttinen Ky vuonna 1997.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit / Helsingin kaupunginmuseo
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Helsingin yhtenäiskoulun ala-asteen koulu, yläasteen koulu ja lukio; Louhentie 3. Louhenkuja 1.; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1961
Arkkitehdit Marja ja Keijo Petäjä, Pääsuunnittelija ; Arkkitehdit Marja ja Keijo Petäjä vuonna 1965., Muu suunnittelija
Valmistus
1962

Helsinki, Louhentie 3. Louhenkuja 1.
Käyttö
1962
Käyttöönottovuosi
Aiheet
Luokitus