Haku

Kulosaaren yhteiskoulu; Ståhlberginkuja 1; Helsinki

Tilaasäästävä aineluokkajärjestelmä oli uutuus, jota Järvi käytti Kulosaaren yhteiskoulussa. Myöhempiä muutoksia: Lisärakennus, vanhan ruokasalin muutos kirjastoksi ja pihan ympärille aita, arkkitehti Osmo Lappo / Arkkitehtitoimisto Osmo Lappo vuonna 1965. Teknisen työn tilojen muutos, arkkitehti Aino Tuori / Arkkitehtuuritoimisto Aino Tuori Ky vuonna 1984. Pohjakerrokseen kirjasto, arkkitehti Aino Tuori / Arkkitehtuuritoimisto Aino Tuori Ky vuonna 1990. Pihalle katoksia, Ilkka Ruutu vuonna 1991. Aulaan vahtimestarin tila, arkkitehti Osmo Lappo / Arkkitehtitoimisto Osmo Lappo vuonna 1996. Rakennuksen julkisivumateriaalina on puhtaaksimuurattu punainen tiili. Koulun keskushalli toimii rinnemaaston muotoja seuraavana katsomona. Materiaaleiltaan sisätilat ovat selkeät, punaista puhtaaksimuurattua tiiltä lähes kaiksissa tiloissa. Hallin katossa on puiset kannattajat.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit / Helsingin kaupunginmuseo
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Kulosaaren yhteiskoulu; Ståhlberginkuja 1; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1954; 1955
Jorma Järvi, Pääsuunnittelija ; Arkkitehti Osmo Lappo / Arkkitehtitoimisto Osmo Lappo vuonna 1965., Muu suunnittelija
Valmistus
1954; 1955

Helsinki, Ståhlberginkuja 1
Käyttö
1955
Käyttöönottovuosi
Aiheet
Luokitus