Haku

Brändö lågstadieskola ja Brändö gymnasium

Brändö lågstadieskola ja Brändö gymnasium. Entinen Brändö svenska samskola; Ståhlbergintie 2; Helsinki -- Kulosaaressa koulun taustavoimaksi ja taloudelliseksi tueksi perustettiin vuonna 1912 Brändö skolförening r.f. Koulutoiminta alkoi jo syksyllä 1912 ekspeditööri Nymanin huvilasta vuokratussa huoneistossa Hopeasalmentiellä. Koulun johtajattarena toimi Ulla Hausen ja valmistavilla I ja II luokalla aloitti opiskelunsa kaikkiaan 11 oppilasta. Maayhtiö AB Brändö Villastad tuki varhaisvaiheessa koulua avustuksilla ja luovutti tontin omaa koulurakennusta varten. Arkkitehti Armas Lindgrenin suunnittelema koulurakennus valmistui vuonna 1916 ja koulutyö rakennuksessa alkoi samana syksynä. Kulosaaren ruotsalainen koulu vakiinnutti näin asemansa. Kulosaaren ruotsalaisen yhteiskoulun ensimmäiset ylioppilaat saivat päästötodistuksensa vuonna 1932. Myöhempiä muutoksia: Laajennus, arkkitehti Kurt Simberg vuonna 1955. Pihasuunnitelma, sadekatos ja aita tontin ympärille, arkkitehti Juhani Harju / Arkkitehtitoimisto Juhani Harju Oy vuonna 1987.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Maria Ylikoski / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika 2000
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Brändö lågstadieskola ja Brändö gymnasium

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1910 -luku
Armas Lindgren, Pääsuunnittelija ; Arkkitehti Kurt Simberg vuonna 1955., Muu suunnittelija
Valmistus
1916

Helsinki, Ståhlbergintie 2
Kulosaaren ruotsinkielinen kouluyhdistys Brändö skolförening r.f., Rakennuttajat
Käyttö
1916
Käyttöönottovuosi
Aiheet
Luokitus