Haku

säästölipas; Roope Ankka -säästölipas; Kansalli-Osake-Pankin

Kansallis-Osake-Pankki (KOP) otti Roope-lippaat käyttöön vuonna 1962, Merita pankin puolestaan luopuessa niistä vuonna 1999. Harrastelijain aitta oli Gunnar Alopaeuksen Helsingin Viiskulmaan vuonna 1934 perustama erikoisliike - harrastelijan paratiisi. Leikkikalujen lisäksi liikkeessä myytiin paljon muita harrastustarvikkeita kuten valo- ja elokuvauslaitteita sekä pienoismalleja, urheiluvälineitä sekä radio- ja sähkötarpeita. G. Alopaeuksen pojat Harry ja Ilpo jatkoi liikkeen pitoa isänsä kuoleman jälkeen vuoteen 1974 asti. Harrastelijain aitta toiminimi siirtyi vuonna 1975 L. Soroselle.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit JPG digi 2012 / Helsingin kaupunginmuseo
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

säästölipas; Roope Ankka -säästölipas; Kansalli-Osake-Pankin

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Esine
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Inventaarionro
DN10183-4
Mitat
kork 15 cm lev 6 cm pit 9 cm
Merkinnät
KOP (kirstun päissä)
Valmistus
1962 - 1969 n
teollinen
MUOVI metalli
VALETTU
Suomi, Helsinki
Kansallis-Osake-Pankki, valmistuttaja MK-tuote, valmistaja Walt Disney Produktions, tavaramerkin haltija Martiskainen Taisto, suunnittelija
Aiheet
Luokitus