Haku

pulpetti; paripulpetti; "Rettig"

Useissa maissa patentoidun Rettig -pulpetin patentin omisti saksalainen huonekaluliike P. Joh:s Müller, Charlottenburg, Berlin. Opettaja M. Ingmanin Veistovälineliike Turku, sai Rettig-pulpettien yksinmyyntioikeuden Suomessa. Sen perusteella Ingman valmistutti pulpettejaTurussa. Liike antoi oikeuden Rettig-pulpettien valmistukseen myös 1910 perustetulle Osakeyhtiö Koulukalustolle, jolla oli tuotannossaa yhdeksää kokoa Rettig-pulpetteja.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit jpg digikuva 2015 / Helsingin kaupunginmuseo
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

pulpetti; paripulpetti; "Rettig"

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Esine
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Inventaarionro
XXXIV-789
Mitat
kork 77 cm, lev 119 cm, syv 68 cm
Merkinnät
Valmistus
1910 - 1920 -luku n
teollinen
puu, metallikiskoa
veisto, maalattu
Suomi, Turku ?
M. Ingmanin veistovälineliike, valmistaja, ? (Suomen valmistus- ja myyntioikeuden haltija) Koulutarpeiden Keskusliike Oy, valmistaja ? P. Joh:s Müller, patentin omistaja
Käyttö
- 1972
Helsinki, Porthaninkatu 8
Porthaninkadun kansakoulu, Käyttäjä
Aiheet
Luokitus