Haku

Nuorison toimintakeskus

Nuorison toimintakeskus. Entinen Katajanokan ala-asteen koulu.; Linnankatu 10; Helsinki -- Katajanokalle ei ole rakennettu varsinaista koulutaloa, vaan kansakoulu ja sittemmin ala-aste ovat aina toimineet alun perin muuhun käyttöön tarkoitetuissa rakennuksissa. Kansakoulu aloitti toimintansa Katajanokalla vuonna 1949 ja se toimi osana Kaisaniemen kansakoulua. Itsenäinen kansakoulu, myöhemmin ala-aste, Katajanokalla on toiminut vuodesta 1954. Koulu toimi Alanko-nimisessä kerrostalossa Kruunuvuorenkatu 11 :ssa ennen siirtymistään Linnankatu 10 :n rakennuksiin. Nämä kolme Katajanokan huoltorakennuksiksi alun perin rakennettua taloa muutettiin Katajanokan ala-asteen tiloiksi, Osmo Maisala / Helsingin kaupungin satamalaitos, tekninen osasto vuonna 1979 ja Mikko Terho / Helsingin kaupungin satamalaitos, tekninen osasto vuonna 1983. Osassa rakennusta ikkunat uusittu, Arkkitehtitoimisto Railo & Yli-Lonttinen vuonna 1990. Näistä rakennuksista Katajanokan ala-aste muutti Laivastokuja 6 :een, minkä jälkeen tilat ovat olleet nuorison toimintakeskuksena ja liikuntasalina.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika Vuonna 1997.
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Nuorison toimintakeskus

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1952
Arkkitehti Aarne Hytönen ja Risto-Veikko Luukkonen, Pääsuunnittelija
Valmistus
1954

Helsinki, Linnankatu 10
Käyttö
1954
Käyttöönottovuosi
Aiheet
Luokitus