Haku

pienoismalli; laivamalli; pinassi

Pinassi on hollantilaisesta flöitistä kehitelty pienempi laiva. Flöitti ja pinassi olivat yleisiä laivatyyppejä 1600-luvun Itämerellä. Tanskan salmien tullikirjoista näkyy, että hollantilaiset hallitsivat Itämeren kauppamerenkulkua. Pinassi on kolmimastoinen koggi, mutta takila on korkeampi ja fokka- ja isomastossa on märssy- ja prammipurjeet, kryssimastossa kryssipurje vanhan latinalaispurjeen yläpuolella. Pinassissa on myös kokkapuu, jossa sokkopurje.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit mv / Helsingin kaupunginmuseo
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

pienoismalli; laivamalli; pinassi

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Esine
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Inventaarionro
XLIX-51
Mitat
laiva: pituus 82 cm, leveys 15 cm, korkeus 68 cm, alusta: pituus 84,2 cm, syvyys 25 cm, vahvuus 1,6 cm, mittakaava 1:50
Merkinnät
Valmistus
1982 / 1600-luku
käsin
runko puuta, valkopyökki, lakattu, naulat puuta, purjeet puuvillakangasta

Suomi
C.J. Cedercreutz kapteeni Sam Svenssonin piirustusten mukaan
Näyttelyt
Horisontissa Helsinki. Helsingin kaupunginmuseo 15.5.2002 -28.8.2011 ; Venäläisyyttä Helsingissä Moskova 2001, Juuret-näyttely Jugendsalissa 8.6.-28.8.2000
Aiheet
Luokitus