Haku

Kiinteistö Oy Helsingin Kauppiaankatu 5. Lilla Olofsborg.; Kauppiaankatu 5; Helsinki

Muutostöitä: Laajennus, korotus kerroksella, kellaria syvennetty (Jalmari Peltonen 1931). Uusi pääovi, ovi kattilahuoneeseen, katettu ajoramppi uuteen kellariosastoon, jossa mm. varasto, kaksi asuntoa ja toimistotilaa (Ahti Korhonen 1954). Julkisivun lasitiili osittain korvattu terastirappauspintaisella tiilimuurauksella (Heikki Suvitie 1972). Laajennuksen tilalle uusi kuusikerroksinen asuinrakennus 1990- ja 2000-luvun vaihteessa. Laajennusosassa oli betonisokkeli, vaalea terastirappaus, lasitiili-ikkunoita, teräksinen nosto-ovi ja harmaat puuovet, kujan puolella ruskeat puiset lastausovet sekä vaalean ruskea konesaumattu peltikatto. Laajennusosassa laattajulkisivu, lasitiilinauha ja levykate. Musta lohkokivisokkeli. Julkisivun kivijalkakerros on roiskerapattu kerman sävyiseksi, muut seinäpinnat sileää kerman sävyistä rappausta. Julkisivussa erkkeri sekä matalia kipsireliefejä. Valkoiseksi maalatut puuikkunat ovat yläosastaan pieniruutuiset. Harmaaksi maalatut puu/lasiovet. Harmaat rautapinnaiset tuuletusparvekkeet. Musta konesaumattu peltikate on muodoltaan harjakatto, jossa torneja.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Petra Heinonen / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika 1.2.2013
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Kiinteistö Oy Helsingin Kauppiaankatu 5. Lilla Olofsborg.; Kauppiaankatu 5; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1902
Bertel Jung, Pääsuunnittelija ; Jung & Bomanson Arkitekturbyrå (1902), Jalmari Peltonen (1931), Ahti Korhonen (1954)., Muu suunnittelija
Valmistus
Luonnonkiviperustus, tiilimuurirunko.
Helsinki, Kauppiaankatu 5
Käyttö
1903
Käyttöönottovuosi
Luokitus