Haku

As. Oy Wellamo; Vyökatu 9. Laivastokatu 18.; Helsinki

Muutostöitä: Julkisivusaneeraus, tiilikatto (Iikka Martas 1937). Kahvila-ruokala (Didrik Dahlberg 1939). Eteläjulkisivussa kaksi uutta ikkunaa (Kari Nissinen 1981). Pihamuuria madallettu ja muutettu (Brunow & Maunula 1991). As. Oy Wellamo on rakennettu jyrkkään rinteeseen Vyökadun ja laivastokadun kulmaukseen. Rakennus muodostuu monesta erimuotoisesta yksiköstä kaarevine päätyineen sekä nousevine kattoineen ja pikkutorneineen. Piha-aluetta rajaavat pohjoisessa matalat 1800-luvun punatiilirakennukset. Vyökatu on rakennuksen varsinainen pääjulkisivu, mutta Laivastokadulle avautuva pyöristetty kulma ja sen päätteenä oleva torni näkyvät selvästi Laivastokadulle ja merelle. Harmaa lohkokivisokkeli, seinät keltaiseksi rapatut. Julkisivussa valkoisia kipsi- ja rappauskoristeluja, erkkereitä, parvekkeita, frontoneja ja torneja. Tumman vihreäksi maalatut yläosastaan pieniruutuiset puuikkunat. Lakattu tammi/lasiovi ja vihreä puu/lasiovi. Parvekkeet keltaiseksi rapatut, rautaiset mustat tuuletusparvekkeet. Musta konesaumattu peltikatto epäsymmetrisellä aumatulla harjalla, torneja.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Maaret Louhelainen / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika 26.2.2010
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

As. Oy Wellamo; Vyökatu 9. Laivastokatu 18.; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1903
Selim A. Lindqvist, Pääsuunnittelija
Valmistus
Luonnonkiviperustus, tiilimuurirunko.
Helsinki, Vyökatu 9. Laivastokatu 18.
Käyttö
1904
Käyttöönottovuosi
Luokitus