Haku

As. Oy Luotsiola; Luotsikatu 12; Helsinki

Vuoden 1910 piirustuksissa vesiklosetit ja kaivot. Muutostöitä: Ovi- ja ikkunamuutos myymälän kohdalla (H. Sillanpää, 1915). Ikkunat ja ulko-ovet vaihdettu toisen mallisiin (Sauli Kuntsi, 1961). Piharakennus purettu, pihasuunnitelma, aita (Jarmo Maunula, 1980). Talosauna kellariin (Esa Suvanto, 1989). Sokkeli punaista lohkokiveä, kivijalkakerros roiskerapattu oranssin sävyllä, katujulkisivun ja sisäpihan seinät rapattu beigen sävyyn. Julkisivussa valkoisia rappauskoristeluja, erkkereitä ja luhtiparveke. Harmaaksi maalatut yläosastaan pieniruutuiset puuikkunat. Lakatut tammi/lasiovet. Parvekkeet rapattu beigen ja mustan sävyyn, tuuletusparvekkeet mustapinnaiset. Konesaumattu musta peltikatto epäsymmetrisellä harjalla, taite kadun puolella. Piharakennuksessa autotalli, ulkohuone, pulpettikatto, tiilimuurirunko ja luonnonkiviperustus.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Savola Kristiina / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika 02.10.2014
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

As. Oy Luotsiola; Luotsikatu 12; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1910
Vilho Penttilä, Pääsuunnittelija
Valmistus
Luonnonkiviperustus, tiilimuurirunko.
Helsinki, Luotsikatu 12
Liikemies Niilo Ahlgren, Rakennuttajat
Käyttö
1911
Käyttöönottovuosi
Luokitus