Haku

As. Oy Luotsikatu 14; Luotsikatu 14; Helsinki

Rakennus on ollut alun perin asuinkerrostalo, jossa on ollut puusepän verstas, pesutupa ja mankeli. Rakennuksessa on sijainnut kylpylaitos. Seinässä laatta, jossa suunnittelijan nimi ja suunnitteluvuosi. Muutostöitä: Autotallin ovet muurattu pieniksi ikkunoiksi (E. Ikäläinen, 1915). Kattomuoto muutettu osittain harjaksi, ullakkovarasto, 7 uutta ullakkoikkunaa, uusi hissi, liikehuoneistoja neljä kappaletta tässä vaiheessa, uusi pannuhuoneen piippu (Helge Lundström, 1951-52). Uusi ajoportti (Pekka Laurila, 1974). Ullakolle 2 uutta asuntoa, pihan puolelle lapeikkunoita, savupiippu purettu, kadun puolelle uusi ikkuna, vanhojen ullakkoikkunoiden jakoa muutettu, pihasuunnitelma, jätekatos (Ansu Huunonen, 1984). Pihasiipeen uusi terassi (Tuulikki Suomalainen, 1994). Sokkeli punaista kiveä, kivijalkakerros lasitettua punaista tiiltä ja mustaa terastirappausta. Seinäpinnat beigeksi rapatut. Erkkereissä ja ensimmäisessä asuinkerroksessa koristeluja lasitetusta punaisesta tiilestä. Valkeita rappauskoristeluja ensimmäisessä asuinkerroksessa sekä kattolinjan alla. Sisäänvedetty ullakkokerros katon sisässä. Hammaslista erottaa ylintä kattokerrosta rapatusta julkisivusta. Ruskeaksi maalatut, yläosastaan kapearuutuiset puuikkunat. Kupari/lasiovet. Ruskeat rautaiset tuuletusparvekkeet. Taitekatto kuparia tai vihreää peltiä.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Juho Nurmi / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika 2007
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

As. Oy Luotsikatu 14; Luotsikatu 14; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1910
Kauno S. Kallio, Pääsuunnittelija ; Arkkitehtuuri- ja rakennustoimisto von Essen, Kallio, Ikäläinen, Muu suunnittelija
Valmistus
Luonnonkiviperustus, tiilimuurirunko.
Helsinki, Luotsikatu 14
Käyttö
1911
Käyttöönottovuosi
Luokitus