Haku

As. Oy Satamakatu 4; Pormestarinrinne 6; Helsinki

Muutostöitä: Ajoportti (Kalevi Ruokosuo 1974). Uudet parvekkeet (Arkve Oy, Jussi Vepsäläinen 1990). Vähäeleisen klassisistinen, symmetrinen julkisivu. Sokkeli harmaata kiveä, portaali ja kivijalkakerros terastirapattu harmaan sävyyn. Kivijalkakerroksen yläosassa on yksinkertaiset art deco -henkiset medaljonki- ja meanderikuviot ikkuna- ja oviaukkojen päällä. Katujulkisivun seinäpinnat rapattu vaaleanpunaiseksi, sisäpihan seinät rapattu keltaiseksi. Harmaat kuusiruutuiset puuikkunat. Valkeaksi rapatut kehykset ikkunan ympärillä katujulkisivun molempien puolien päätyikkunoissa muodostavat vertikaalisen korostuksen, ja myös ylimmän kerroksen ikkunat on kehystetty valkealla rappauksella. Ruskeat tammi/lasiovet. Ruskeat teräs/lasiparvekkeet (uudet reppuparvekkeet), mustat rautapinnaiset tuuletusparvekkeet. Musta konesaumattu harjapeltikatto. Valkeaksi rapatun räystään alapinnassa punaisia upotettuja suorakaiteen, ympyrän ja vinoruudun muotoisia koristeluja.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Maaret Louhelainen / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika 26.2.2010
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

As. Oy Satamakatu 4; Pormestarinrinne 6; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1927
Väinö Vähäkallio, Pääsuunnittelija
Valmistus
Betoniperustus, tiilimuurirunko.
Helsinki, Pormestarinrinne 6
Käyttö
1928
Käyttöönottovuosi
Luokitus