Haku

As. Oy Horninrinne; Tehtaankatu 32 e. Hornintie 3. Edelfeltintie 9.; Helsinki

Markus Tavion piirtämä rakennus on korvannut Gösta Cajanuksen aikoinaan piirtämän kaksikerroksisen Bengelsdorffin talon. Rakennus on porrastettu kahteen tasoon nousevalla tontilla. Rapattu harmaa julkisivu, kivijalkakerros tummempaa harmaata rappausta. Horisontaalinen nauhaikkuna-aihe, yksiruutuisten puuikkunoiden väleissä tummemmat rappauspinnat. Tehtaankadun puolella lakattu tamminen sisäänkäyntiovi ja autotallien ovet muodostavat yhtenäisen seinämän katutasossa. Parvekkeet Hornintien puolelle. Peltinen tasakatto. Yksinkertainen vaaleaksi maalattu porrashuone, jossa ei huomattavia rakentamisen jälkeisiä muutoksia.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Maaret Louhelainen / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika 03.12.2009
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

As. Oy Horninrinne; Tehtaankatu 32 e. Hornintie 3. Edelfeltintie 9.; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
Markus Tavio, Pääsuunnittelija
Valmistus

Helsinki, Tehtaankatu 32 e. Hornintie 3. Edelfeltintie 9.
Käyttö
1961
Käyttöönottovuosi
Luokitus