Haku

As. Oy Eiran Portti; Armfeltintie 18. Edelfeltintie 1.; Helsinki

Talon on rakennuttanut kauppaneuvos W. Sofronoff. Rakennus tunnettiin pitkään Kontron talona. Muutostöitä: Ikkunat muutettu noin 1940-50-luvuilla suuriruutuisiksi. Alkuperäiset ikkunat ovat todennäköisesti olleet erilaiset sekä kooltaan että puitejaoltaan. Ullakkokerrokseen on rakennettu asuintilaa ja avattu massiiviset lyhtyikkunat, jotka ovat liian suuret rakennuksen kokonaisilmeeseen nähden. Kivijalka punagraniittia, keltainen sileäksi rapattu julkisivu. Valkeita rappauskoristeluja. Maalatut vaaleanruskeat puuikkunat. Lakattu tammiovi. Portaalissa kaksi parveketta kannattelevaa pylvästä. Parvekkeessa kuviorapattu kaide. Pihanpuoleisen parvekkeen kaide on rautainen, ja sitä kannattelee kaksi koristeellista konsolia. Pihaa kiertää liuskekivellä päällystetty muuri, jonka yläosassa on tiheä metalliaita. Pihan kulkureitit ovat liuskekiveä. Punatiili- ja peltikate, koristeellinen frontoni. Myöhemmin lisätyt lyhtyikkunarivistöt molemmin puolin rakennusta. Hammaslista kiertää katon alla.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Maaret Louhelainen / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika 03.12.2009
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

As. Oy Eiran Portti; Armfeltintie 18. Edelfeltintie 1.; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
Armas Siitonen, Pääsuunnittelija
Valmistus

Helsinki, Armfeltintie 18. Edelfeltintie 1.
W. Sofronoff, Rakennuttajat
Käyttö
1916
Käyttöönottovuosi
Luokitus