Haku

Svenska Blindskolan; Tehtaankatu 34 b. Edelfeltintie 13.; Helsinki

Rakennus on vaihtanut moneen otteeseen omistajaa: se on kuulunut muun muassa Juseliuksen suvulle, säveltaiteilija Nils Lerchelle sekä Kirkon keskusrahastolle. Rakennus on korttelinsa toinen koulurakennus. Siinä toimii Svenska Blindskolan, jonka oppilaista osa asuu koulurakennuksessa. Muutostöitä: Rakennuksen käyttötarkoituksen muuttuessa kouluksi rakennettiin uusi metallinen, rakennuksen ulkopuoleinen kierreporras. Ovia ja ikkunoita on vaihdettu. Tehtaankadun puolella on vaaleankeltainen betonimuuri, josta lähtee kaksi ajokaistaa terassipihan alla sijaitseviin autotalleihin. Rakennuksen pohjakerros sijaitsee terassipihan alla, ja se on päällystetty harmailla graniittilaatoilla. Julkisivu on sileä ja keltaiseksi rapattu. Julkisivussa on vaaleita rappauskoristeluja, ja katon alla kiertää hammaslista. Terassia reunustaa balusterikaide, joka jatkuu suoraan viereisen tontin vaaleaksi maalatusta balusterikaiteesta. Uudet, vaalean beigeksi maalatut puuikkunat. Ulko-ovi lakattua tammea, autotallien ovet valkeaksi maalattua kalanruotolaudoitusta. Aumakatto on päällystetty punaisilla kattotiilillä. Puolipyöreä lunetti-ikkuna.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Maaret Louhelainen / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika 03.12.2009
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Svenska Blindskolan; Tehtaankatu 34 b. Edelfeltintie 13.; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
Armas Siitonen, Pääsuunnittelija
Valmistus

Helsinki, Tehtaankatu 34 b. Edelfeltintie 13.
Käyttö
1919
Käyttöönottovuosi
Luokitus