Haku

As. Oy Hus 30; Ehrensvärdintie 30. Perämiehenkatu 1a.; Helsinki

Romanttisen jykevä, vapaasti seisova huvilamainen rakennus. Kivijalka punagraniittia, ensimmäinen kerros rapattu ruskehtavan oranssin sävyyn. Yläkerroksissa roosa rappaus. Valkeita rappauskoristeluja. Pyöristetyt nurkat, joista muodostuu tornimaiset aiheet jyrkälle taitekatolle. Katto mustaa peltiä. Valkeaksi maalatut puiset ikkunanpuitteet, osin uusittu. Alkuperäinen ulko-ovi on lakattua tammea. Portaalin molemmin puolin pylväät. Betonimuurilla eristetty pieni piha-alue. Porrashuoneessa erikoinen seinien alaosien harmaasävyinen marmorointi. Seinien yläosat ovat valkoiset. Asuntojen ovet ovat alkuperäiset, ja ne on maalattu vaaleanharmaiksi. Portaat ovat kuviobetonia, ja tasanteilla on laattakuvioitu kuviobetoni.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Maaret Louhelainen / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika 03.12.2009
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

As. Oy Hus 30; Ehrensvärdintie 30. Perämiehenkatu 1a.; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
Väinö Vähäkallio, Pääsuunnittelija
Valmistus

Helsinki, Ehrensvärdintie 30. Perämiehenkatu 1a.
Käyttö
1911
Käyttöönottovuosi
Luokitus