Haku

As. Oy Eira; Rehbinderintie 11. Armfeltintie 16. Edelfeltintie 2.; Helsinki

Taloon osui pommi vuoden 1944 pommituksissa, ja sodan jälkeen rakennus korjattiin puutteellisesti. Kolmikerroksinen rakennus on sittemmin saanut takaisin alkuperäisen ulkonäkönsä: talon koristeellinen päätykolmio näkyy nyt entisenlaisena Tehtaankadulle ja ylimmän kerroksen musta peltikate on myös uusittu. Samalla asukkaat ovat päässeet vetoisuudesta, jonka vapaasti mereltä puhaltava tuuli on aiheuttanut. Muita muutostöitä: Pääovi uusittu. Ikkunat uusittu muualla paitsi poorashuoneessa. Ullakkoikkunoita lisätty vuonna 2000: lyhtyikkunoita eteläiselle katonlappeelle ja kattoterassi pohjoiselle katonlappeelle. Kivijalka punagraniittia, seinäpinnat sileäksi rapatut vaalean beigen sävyyn, valkeita rappauskoristeluja. Erkkereitä, päätykolmio. Uusitut tummanruskeat ikkunat. Uusittu ulko-ovi. Musta konesaumattu peltikatto, jossa jyrkkä taite. Ullakolla lyhtyikkunat ja kattoterassi vuodelta 2000. Uusitut rakennusosat heikentävät rakennuksen autenttisuutta. Vaaleanbeige rapattu betonimuuri, jonka yläosaa kiertävät rautapinnat. Metalliportti, jonka vieressä käynti terassipihan alla oleviin autotalleihin.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Maaret Louhelainen / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika 03.12.2009
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

As. Oy Eira; Rehbinderintie 11. Armfeltintie 16. Edelfeltintie 2.; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
Vilho Penttilä, Jussi Paatela, Pääsuunnittelija
Valmistus

Helsinki, Rehbinderintie 11. Armfeltintie 16. Edelfeltintie 2.
Käyttö
1913
Käyttöönottovuosi
Luokitus