Haku

Pohjoisesplanadi 23. Fabianinkatu 27-29.; Helsinki

Talon rakennutti räätälimestari Albin Palmqvist vuosina 1837-38. Rakennus oli kulmatalo, jonka Fabianinkadun puoleisessa siivessä oli mm. makasiini ja verstas ja Esplanadin puoleisessa pääsiivessä puoteja sekä konttori- ja asuintiloja. Korjaus vv. 1888-89 (arkk. M. Schjerfbeck). Uusi porttikäytävä v. 1896 (arkk. Th. Höijer). Korjaus mm. pääsiiven pohjakerroksen ikkuna-aukkojen laajentaminen nykyiselleen sekä ullakon korotus vv. 1910-11 (arkk. F. Lusch). Näyteikkunat v. 1934 (arkk. Ragnar Gustafsson). V. 1960 purettiin osa rakennuksen Fabianinkadun siivestä (arkk. R.V. Luukkonen). Sisäosien purku ja uudelleen rakentaminen v. 1962 (arkk. Alvar Aalto) ja vv. 1963, 1968-69 teki K. Gullichsen muutoksia Aallon suunnitelmiin. Rakennuksessa on tehty vv. 1967-85 useita sisäisiä muutoksia sekä liike- että toimistokerroksissa.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit / Helsingin kaupunginmuseo
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Pohjoisesplanadi 23. Fabianinkatu 27-29.; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1837
Anders Fredrik Granstedt, Pääsuunnittelija
Valmistus

Helsinki, Pohjoisesplanadi 23. Fabianinkatu 27-29.
Käyttö
22.6.2021
Käyttöönottovuosi
Luokitus