Rakennuksiin liittyvät tiedot puuttuvat väliaikaisesti Helsingin kaupunginmuseon Finna-palvelusta järjestelmämuutoksen johdosta. Pahoittelemme tästä aiheutuvaa haittaa.

Haku

Cavoniuksen talo; Pohjoisesplanadi 21; Helsinki

Katurakennus valmistui v. 1820. Rakennus oli pääasiassa asuinkäytössä, pohjakerroksessa oli puoteja. Läntinen ja itäinen pihasiipi rakennettin v. 1843 (tuntematon suunn.). Itäsiiven lisärakennus v. 1849 (tuntematon suunn.). Pohjoinen pihasiipi v. 1882 (arkk.toim. Kiseleff & Heikel). Sen tieltä purettiin 1840-luvun siipien pohjoisosat. Pihasiiven lisärakennus v. 1883 (arkk. Sebastian Gripen-berg). Julkisivukorjaus v. 1890 (arkk. Gustaf Nyström). Näyteikkunat julkisivun länsiosassa vv. 1908-09 (arkk.toim. Valter Jung & Emil Fabritius). Pihasiipien korjaus ja lisärakennus sekä elokuvateatterin sisustaminen vv. 1908-09 (arkk.toim. Valter Jung & Emil Fabritius). Hissi ja pääportaan muutos sekä julkisivun itäiset näyteikkunat v. 1933-34 (arkk. Emil Fabritius). Ikkunajaon muutos v. 1935 (arkk. Emil Fabritius). Elokuvateatterin baldakiini v. 1935 (arkk. Helge Lundström). Ullakon sisutaminen atelieritiloiksi (H. Skogberg). Pihasiiven ullakon sisustaminen v. 1953 (H. Skogberg). Perustusten vahvistus v. 1962. Elokuvateatterin korjaus v. 1981 (arkk.toim Heliövaara & Uksila). Peruskorjaus v. 1988 (arkk. Jan Söderlund, ei tot.)

QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Cavoniuksen talo; Pohjoisesplanadi 21; Helsinki

Cavoniuksen talo
Pohjoisesplanadi 21
Helsinki
Tallennettuna:
Aineistotyyppi
Rakennus
Organisaatio
Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1819
C. L. Engel, Pääsuunnittelija
Valmistus
1819; 1820

Helsinki, Pohjoisesplanadi 21
Käyttö
Käyttöönottovuosi
Aiheet
Julkaisut
Luokitus