Haku

valaisin; Lumihiutale; kattovalaisin

Helsingin kaupungintalon vuoden 1947 korjaus- ja muutostöistä vastasi arkkitehti Lauri Pajamies, sisustustöihin (valaistus) osallistuivat Paavo Tynell yhdessä Lasse Ollinkarin kanssa. Ravintola Kaupunginkellarin ravintolasali valaistiin Paavo Tynellin suunnittelemilla "Lumihiutale" kattovalaisimilla (N5-4 - N5-12), messinkisillä pöytävalaisimilla sekä suurilla 20-haaraisilla kattovalaisimilla (N5-1 - N5-3).

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit jpg / Helsingin kaupunginmuseo
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

valaisin; Lumihiutale; kattovalaisin

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Esine
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Inventaarionro
N5-6
Mitat
kork 105 cm, lev 76 cm.
Merkinnät
Valmistus
1947
teollinen
metalli messinki

Suomi, Helsinki
Tynell Paavo, suunnittelija Oy Taito Ab, valmistaja
Käyttö
1947 - 1965
Helsinki, Pohjoisesplanadi 11-13
Helsingin kaupunki, Ravintola Kaupunginkellari, Käyttäjä
Näyttelyt
Enemmän funkista Reino. Helsingin kaupunginmuseo 14.2.2012 -21.1.2013
Aiheet
Luokitus