Haku

Eliel Saarisen suunnittelema Munkkiniemen pensionaatti

Eliel Saarisen suunnittelema Munkkiniemen pensionaatti. Kaksikerroksisessa, valoisassa sisääntuloaulassa on tummat lautalattiat ja tummat kukkatapetit, takana yksikerroksinen takkanurkkaus.. Rakennus valmistui 1918. Kadun nimi oli Linnalle (v:sta 1932 Linnantie, v:sta 1950 Hollantilaisentie). Hollantilaisentie 11. Rakennus toimi pensionaattina vain 1918-1923, minkä jälkeen valtio osti rakennuksen, siinä toimi Kadettikoulu 1924-1940. Pensionaatti oli osa Saarisen Munkkiniemi-Haaga suunnitelmaa. Hänen piirtämistään Munkkiniemen rakennuksista toteutui ko Pensionaatin lisäksi vain rivitalo (nyk. os. Hollantilaisentie 12-20). Munkkiniemi, Huopalahden kuntaa 1920-1946, Helsingin kaupunkia v:sta 1946. -- negatiivi, lasi, mv

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Sundström, Eric / Helsingin kaupunginmuseo
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Eliel Saarisen suunnittelema Munkkiniemen pensionaatti

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Valokuva
Aiheen paikka
Helsinki, Hollantilaisentie 11.
Aiheen aika
1920 n
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Inventaarionro
N30724
Mitat
12x16
Kuvaustiedot
1920 n
Helsinki, Hollantilaisentie 11.
Sundström, Eric, Valokuvaaja
Aiheet
Luokitus