Sökning

Kaupunkikuva Helsingistä (Kaisaniemenkatu); maalaus

Näkymä Uninionkatu 39-Liisankatu 25 :n kulmatalon yläkerroksista Kaisaniemenkadulle. Vasella Metsätalon kulma, oikealla olevat rakennukset ovat Kaisaniemenkatu 10, 8 ja 6. Kadun päässä näkyy Vuorikatu 15. Taustalla häämöttää oikealla Hotelli Torni ja vasemmalla pääpaloasema Erottajalla.

Rättsinnehavare Helsingin kaupunginmuseo
Kredit G38888 Hyvönen Markku HKM 2018 / Helsingin kaupunginmuseo
Materialets användarrättigheter
© Kuvasto
QR-kod

Materialet erbjuds av

  • Helsingfors stadsmuseum
Användningsvillkoren för de av Helsingfors stadsmuseums bilder som är publicerade i Finna anges separat för varje bild. Bilder märkta med CC BY 4.0 får fritt laddas ner och användas, så länge man nämner fotografens/upphovsmannens namn (om det är känt) och Helsingfors stadsmuseum.Den som använder bilden ansvarar för att respektera upphovsrätten och integritetsskyddet. Bilder av personer får exempelvis inte användas i marknadsföring och/eller reklam utan tillstånd av de personer som syns på bilderna. Närmare uppgifter om licensvillkoren finns på Creative Commons-licenssidan.

Bilder märkta med © Kuvasto skyddas av upphovsrätten. Man får fritt bläddra i dem, men alla typer av vidareanvändning är förbjuden utan särskilt tillstånd som förhandlats fram separat. Bilderna har publicerats på internet i enlighet med Kuvastos och Museiförbundets avtal om konstverk på internet. Kuvasto och Museiförbundet kan ge mer information om villkoren för vidareanvändning.

Kaupunkikuva Helsingistä (Kaisaniemenkatu); maalaus

Sparad:
Materialtyp Målning
Organisation Helsingfors stadsmuseum
Inventarienummer
U28-1
Mått
46x38; kehys 57 x 49
57 x 49 MITATTU KUPLAMUOVISSA
Anteckningar
o.a. Vasström 45
Bruk
1945
öljy kankaalle
Helsinki, Kaisaniemenkatu 10, 8, 6. Vuorikatu 15.
Vasström Eric, Tekijä
Utställningar
Mieliala - Helsinki 1938-1945, HAM Helsingin taidemuseo 18.10.2019-1.3.2020.
Ämnen
Klassifikation