Haku

Die Festung Sweaborg und Helsingfors

Die Festung Sweaborg und Helsingfors. Panoraama von Kriegschauplatz N:o 7; grafiikka -- Lintuperspektiivikuva. Näkymä etelästä päin Suomenlinnaan ja Helsinkiin. Oikealla etualla venäläisiä upseereita ja hevosia Santahaminan kallioilla. Oikeassa reunassa näkyy Laajasalon rantaa. Etualalla näkyvät Suomenlinnan saaret varustuksineen. Taustalla näkyy Kaivopuisto, laivatelakka ja Eteläsatama ja kaupungin rakennuksia mm. Nikolainkirkko ilman sivutorneja, Merikasarmi Katajanokalla ja Turun kasarmi Kampissa. Kuva on Krimin sodan aikaina julkaistua ulkomaista propaganda-aineistoa, jossa Viaporia ja Helsinki esitetään vahvasti linnoitettuna.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Juho Nurmi 2012 tif ja dng / Helsingin kaupunginmuseo
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Die Festung Sweaborg und Helsingfors

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Grafiikka
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Inventaarionro
XXI-2
Mitat
41,4 x 63,5 cm
Merkinnät
Valmistus
1854 - 1855
värilitografia
Helsinki, Suomenlinna
Carlsruhe Verlag V. J. Veith, Tekijä
Aiheet
Luokitus