Haku

Olympiaterminaali; Olympiaranta 1; Helsinki

Eteläsataman matkustajaliikennnetta olympiakisoja varten 1938 aloitetut työt keskeytettiin vuonna 1939. Tuolloin oli kuitenkin varattu jo paikka kolmelle rakennukselle, joista yhteen suunniteltiin matkustajapaviljonki. Arkkitehdit Aarre Hytönen ja Risto-Veikko Luukkonen voittivat laiturirakennuksista järjestetyn kutsukilpailun. Valtuusto hyväksyi toukokuussa 1950 luonnospiirustukset, kaupunginhallitus pääpiirustukset saman vuoden joulukuussa. Rakentaminen alkoi helmikuussa 1951, harjassa oltiin vuoden lopulla ja rakennus saatiin väliaikaiseen käyttöön kesäkuussa 1952. Lopullisesti rakennus valmistui seuraavana vuonna. Uutta laituria ryhdyttiin kutsumaan Olympialaituriksi ja sille noussutta rakennusryhmää, Meriasemaa, Olympiapaviljongiksi.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Heinonen Helge / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika 1950-luku
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Olympiaterminaali; Olympiaranta 1; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1950
Risto-Veikko Luukkonen, Aarre Hytönen, Pääsuunnittelija
Valmistus
1951; 1952

Helsinki, Olympiaranta 1
Käyttö
1952
Käyttöönottovuosi
Aiheet
Luokitus