Rakennuksiin liittyvät tiedot puuttuvat väliaikaisesti Helsingin kaupunginmuseon Finna-palvelusta järjestelmämuutoksen johdosta. Pahoittelemme tästä aiheutuvaa haittaa.

Haku

nuttu; kampausnuttu; naisen

fyysinen kuvaus: Väljä, pitkähihainen röijymäinen vaate, jossa valkoisella pohjalla painettuja, helmaa kohti tiheneviä vaaleanpunaisia pisarakuvioita.

Edestä auki, kulmikas, brodyyriröyhelöllä reunustettu kaulus. Piilonapitus, 6 helmiäisnappia. Edessä ja takana kaarrokkeet, joista avautuvat laskokset; edessä 2+2,

takana keskellä syvä lautalaskos. Pitkät, torvimaisesti levenevät hihat, joiden suulla 3 hiuslaskosta ja brodyyriröyhelö.

QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

nuttu; kampausnuttu; naisen

Tallennettuna:
Aineistotyyppi
Esine
Organisaatio
Helsingin kaupunginmuseo
Tunniste
XL-1063
Mitat
mitat, pit KT 71,5 cm, sivusauma 46 cm, helma 166 cm, hihan sisäpit 38 cm
Valmistus
valmistusaika: 1900 noin
Tekniikka, ommeltu
Materiaali, tekstiili puuvilla palttina ja brodyyri, helmiäinen
Käyttö
käyttöaika: 1900 -
Aiheet
Luokitus