Koskelan sairaala-alue, Kappeli K; Käpyläntie 11; Helsinki

Kappeli kuului Koskelan työ- ja vaivaistalon (1912-1914) ensimmäisiin rakennuksiin. Vuonna 1961 se siirtyi Käpylän seurakunnalle. Vuonna 2011 tila oli vuokrattuna Käpylän musiikkiosastolle. Kappeli on säilynyt lähes alkuperäisessä asussaan. Julkisivu on ruskeaksi rapattu ja katto on punatiilinen. Julkisivussa on niukkaa koristelua räystäslistassa. Eteläpääty on koristeltu yksinkertaisilla kohokuvioilla ja sisäänkäynti porrastetulla kehyksellä. Pohjoispäädyssä on puolipyöreä apsis.

QR-koodi
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Koskelan sairaala-alue, Kappeli K; Käpyläntie 11; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
ajoittamaton Knut Wasastjerna, Pääsuunnittelija arkk. Karl Hård af Segerstad, Muu suunnittelija
Valmistus
1914

Helsinki, Käpyläntie 11
Käyttö
1914
Käyttöönottovuosi
Aiheet
Luokitus
Kuvaustiedot Järvelä Raija 1965