Haku

Pons Brevis Oy; Paasivuorenkatu 3; Helsinki

Muutoksia ullakkokerroksessa ja asemakaavassa v. 1981 (arkk. Kosti Kuronen). Väliseinämuutoksia yläkellarissa v. 1988 (arkk. Rauno Leppänen). Peruskorjaus toteutettu vuonna 2009, jonka yhteydessä asennettiin ritiläaiheet julkisivuun (arkk. toim. Pöyry Architects Oy). Vuonna 2011 julkisivun mainossuunnitelma (arkk. toim. Pöyry Architects Oy/Matti Linko). 1980-luvun toimistoarkkitehtuuria edustava rakennus täydentää alueen 1950- ja 1960-lukujen pankkirakennusten kokonaisuutta. Julkisivua hallitsevat graniittilevyillä päällystetyt pilarit, joiden väleissä olevat pystysuuntaiset ikkunarivit ovat hieman sisäänvedettyjä. Ikkunoissa myös metalliset, suorakulmaiset ritiläaiheet.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Teppo Mia HKM / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika 20.05.2015
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Pons Brevis Oy; Paasivuorenkatu 3; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1980
Kosti Kuronen, Pääsuunnittelija ; arkk. Rauno Leppänen, arkk. toim. Pöyry Architects Oy, arkk. toim. Pöyry Architects Oy/Matti Linko, Muu suunnittelija
Valmistus

Helsinki, Paasivuorenkatu 3
Käyttö
1981
Käyttöönottovuosi
Luokitus