Paasitornin laajennusosa

Paasitornin laajennusosa. Helsingin työväenyhdistys ry.; Paasivuorenkatu 5; Helsinki -- 1900-luvun ensimmäisinä vuosikymmeninä rakennetun Paasitornin laajennusosa. Arkkitehtina toimi Tauno Koskela / arkk. toim. Heikki Sysimetsä ja värisuunnittelijana Eino Kauria. Työväentalon toimistosiipi on ensimmäinen 1950-60-lukujen liike- ja toimistorakennus Hakaniemessä. 1960-luvulla Hakaniemestä kasvoi uusi liikekeskus kantakaupungin rinnalle. Talossa toimi ammattiliittoja sekä työväenliiton arkisto ja kirjasto. Matalammassa sisäpihan siivessä toimi kirjapaino. Vuonna 1981 sisäpihan ikkunamuutoksia (Eino Hoviniemi), uusi ovi sisäpihalle sekä ovi ja lasitiiliseinä ikkunoiksi v. 1982 (Rauno Puronen), ikkuna- ja ovimuutoksia v. 1987 (Heikki Mäkinen). Sisäsiipi purettu vuonna 2011 ja uusi rakennettu tilalle v. 2012 hotellikäyttöä varten (piirrustukset ark. toim. K2S v. 2009). Seitsemänkerroksisen rakennuksen suunnittelun lähtökohtana oli pienen tontin mahdollisimman tehokas tilankäyttö sekä kustannustehokkuus. Rakennus edustaa 1950-luvulle tyypillistä modernia toimistoarkkitehtuuria. Julkisivu sopeutettiin materiaalivalinnoiltaan sekä väritykseltään Paasitornin vanhan osan graniittijulkisivuihin. Kahden ensimmäisen kerroksen julkisivussa vaalean harmaa graniittilevy ja loppuosa terastirapattu hieman tummemmaksi.

QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon. Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta.

Jos sinulla on kysyttävää, tutustu tarkempiin käyttöehtoihin tai ota yhteyttä Helsingin kaupunginmuseoon.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia ja kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taideteokset verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja esimerkiksi jatkokäytön ehdoista saat Kuvastosta ja Museoliitosta.

Paasitornin laajennusosa

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1954
Heikki Sysimetsä, Pääsuunnittelija Tauno Koskela, Eino Kauria, Muu suunnittelija
Valmistus
ajoittamaton
Helsinki, Paasivuorenkatu 5
Käyttö
1955
Käyttöönottovuosi
Kuvaustiedot Teppo Mia HKM 20.05.2015