Kiinteistö Oy Siltasaarenkatu, ent

Kiinteistö Oy Siltasaarenkatu, ent. Pohjoismaiden Yhdyspankki; Siltasaarenkatu 14; Helsinki -- Pohjoismainen Yhdyspankki PYP:n entinen rakennus on osa liike- ja pankkirakennusten 1950-60-lukujen traditiota alueella. Pankkeja oli sijoitettu Hakaniemen torin läheisyyteen jo 1910-luvulta alkaen. Vuosien kuluessa PYP:n talossa on tehty etenkin sisätiloihin kohdistuneita muutoksia. Käyttäjät ovat vaihtuneet ja pankkisalikin on muutettu kokonaan liiketiloiksi. Naapurikiinteistön puolelle jatkunut kauppakujayhteys suljettiin vuonna 1973 ja pohjakerros muutettiin kokonaan liikehuoneistoiksi. Ovi- ja sisäänkäyntimuutoksia v. 1974-1978 (arkk. N. H. Sandell) ja v. 1988 (arkk. toim. Arkkitraavi Oy). Aikakauden liikerakennussuunnittelun mukaisesti kaksi alinta kerrosta ovat suurten näyteikkunoiden hallitsemat ja lasiset. Ylintä ullakkokerrosta lukuun ottamatta julkisivussa identtiset nauhaikkunat ja tiukka ruutumainen ilme. Julkisivumateriaaleja ovat polttomaalattu lasi, pronssiprofiilipelti- ja listat, ikkunaritilät ja -ruudut. Talon puiston puoleinen julkisivu poikkeaa katujulkisivusta. Pihan puolella julkisivujäsentely perustuu ikkunanauhoihin.

QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon. Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta.

Jos sinulla on kysyttävää, tutustu tarkempiin käyttöehtoihin tai ota yhteyttä Helsingin kaupunginmuseoon.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia ja kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taideteokset verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja esimerkiksi jatkokäytön ehdoista saat Kuvastosta ja Museoliitosta.

Kiinteistö Oy Siltasaarenkatu, ent

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1958; 1959
Risto-Veikko Luukkonen, Pääsuunnittelija arkkitehti N.H. Sandell, arkk. toim. Arkkitraavi Oy, Muu suunnittelija
Valmistus
ajoittamaton
Helsinki, Siltasaarenkatu 14
Käyttö
1959
Käyttöönottovuosi
Kuvaustiedot Teppo Mia HKM 20.05.2015